Anders Segerson, Hovs Hallar


Foto ur Anders Segersons atélje i Hovs Hallar, april 2021.

På Hovs Hallar fann jag Ander Segerson. En mångfacetterad konstnär med rötter i Stockholm som belamrat Nord Västra Skåne och detta skall vi tacka honom för! Från mörkrummet inom Sveriges Radio och TV konkretiserades tanken om ett friare liv och det blev genom konsten som Anders valde.


Fåglar som passerat Anders Segersons närvaro.

Anders avbildar himlen, havet, landskapet och fåglar på ett ärligt och trovärdigt vis. Penseldragen avslöjar en konstnär som tar sig tid att betrakta sitt landskap, sitt hav, sin himmel och fåglar som uppenbarar sig i Anders närvaro.


Foto, Anders Segersons målningar , april 2021.

Motiven som Anders skildrar blir översinnliga, nästan som en religiös upplevelse utan att göra anspråk av traditionellt religiösa motiv. Han skildrar naturens inre, strukturen hos tillvarons själva grund.

Anders behärskar sitt konstnärskap, det kan ingen ta ifrån honom. Det är levande ytor i många skiftningar och lager som gestaltas och detta sker med en säker pensel. Det är inte avbildningar av en plats utan det är minnesbilder. Detta blir en form som förflyttar målningarnas betraktare till en annan, en mer okänd värld.

Det gör det ännu bättre för åskådaren, jag känner mig inkluderande och högst närvarande i alla hans verk. Anders motiv känner jag igen och kan bara intyga att de är ärliga. 

Anders Segerson visade ett konstverk som en hommage till Ola Billgren..

Anders bjuder in till hans vardagsrum för att visa ett konstverk som inte är till salu men som han är nöjd med. En hommage till Ola Billgren och konstverket är verkligen vacker.


Altarskåpen återvunna av potatislådor mm.

  Altarskåpen är återvinning av potatislådor och päronlådor från Bjärehalvön som Anders också ställer ut i sin ateljé. Altarskåpen är något Anders tillverkat i över 15 år och har alltid olika utseende och form.

NordVästraSkånes konstrunda kan skatta sig lyckliga att ha Anders Segerson som medlem. En skatt vid Hovs Hallar som jag inte kommer att glömma. Anders Segerson. Det är han som äger.



Kommentarer

Populära inlägg