Stefan MÅS Persson, Utställningshallen Kulturhuset


Detalj ur Stefan MÅS Perssons verk

Just nu pågår en utställning med Stefan MÅS Persson i utställningshallen på Kulturhuset i Hässleholm. Det är en mycket vacker utställning som inbjuder till en inspirerande, humoristisk stund framför Stefan MÅS Perssons verk. Arkitektoniska motiv i olika vinklar förgyller utställningshallen på Kulturhuset. Konstverkens höjd, mått är varierande, från avlånga konstverk till breda alster som vrider på motivets perspektiv.

Varje konstverk är verkligen arbetad med stor omsorg, kärlek och skicklighet. Stefan MÅS Persson, hemmahörande i Halmstad skapar motiv i akryl på mdf skivor som han sedan sågar ut, filar, grundmålar kanter och tillverkar stegar mm.

Mitt i utställningshallen finns ett litet rum, det är byggt efter Stefan MÅS Perssons längd 191 X 191 cm. I rummet hänger målningarna tätt, tätt precis som man tidigare hängde målningar på gamla salonger på Royal Academy of  Art i London. Inne i rummet kan man se en stor målning som hänger utanför rummet, genom att titta genom den tomma ramen. Alla konstverk har titlar som hjälper besökaren in i konstverket. Perssons målningar är känsliga eftersom det finns små detaljer, pinnar, figurer, stegar mm.

Alla detaljer är välarbetade och väcker intresset för Stefan MÅS Perssons målningar. Det går inte att undvika att undra varför båtar, stegen, rep, pinnar mm finns där och Stefan MÅS Persson besvarar frågan med följande text: -""Jag ser dem som en möjlighet att kunna åka mellan platserna. Du kan ta dig dit och du kan ta dig därifrån. Så att du inte är fast för evigt i den här lilla världen. Precis som stegar och trappor är båten ytterligare en möjlighet att förflytta sig. Sen om det är livräddare, det vet jag inte. Ibland kanske det är det" .

I utställningshallen finns ett litet rum, 
det är byggt efter Stefan MÅS Perssons längd 191 X 191 cm.




Alla motiv representeras i 2 kulörta färger, komplementfärgerna ultramarin och kadmiumorange samt svart och vitt. Stefan MÅS Persson berättar i sin bok "MÅS PERSSON" om att han är uppvuxen på sjunde våning, vilket gjorde att han alltid kände sig jätteliten. Persson berättar vidare att trots att han bodde tätt så visste man inte mycket om varandra. Det är denna berättelsen som jag tror är drivkraften i Stefan MÅS Perssons kreativa ådra. Utställningen pågår till den 28/9-19 och är något som man inte kan missa.




















Det är en fin utställning som Stefan MÅS Persson presenterar på Kulturhuset i Hässleholm.






Kommentarer

Populära inlägg